Læs en svensk krimi

Hvis det ser ned udenfor og det hele er gråt og trist, så kan man godt få lyst til at kravle op i sofaen og begrave sig i tæpperne med en god roman. Der er vel ikke nogen bedre måde at komme ud af virkeligheden på, end at stikke af, ind i en god bog. Bare lade sig underholde og forundres af handlingen og billederne, der kommer ud af ordene fra en god forfatter. Man ser det hele for sig, man rives med og oprives af de hændelser og forløb, man præsenteres for.

En svensk krimi er noget af det bedste til netop dette. Den svenske forfatter, Camilla Läckberg, har skrevet en række krimier, der alle foregår i områderne omkring den svenske kattegatkyst, hvor hun er vokset op. Camilla Läckberg har, siden barndommen, altid drømt om at blive krimiforfatter, og det må man sige er gået i opfyldelse. Hun regnes i dag blandt Sveriges krimidronninger og hendes bøger er oversat til flere sprog, her i blandt dansk.

Find hende hos din boghandler

Camilla Läckberg skriver krimier, der dirrer af spænding og ofte også er pænt uhyggelige. Siden debuten, Isprinsessen, fra 2003, har hun skrevet en række fantastiske krimier, som har slået hendes navn fast som en af de største i hjemlandet. Hun har sans for det gode plot og er i stand til at skabe stemning, så læseren sidder klinet til bogen fra start til sidste sætning.

Hvis du kigger ind hos Bog & Idé, så kan du finde et stort udvalg af bøger af Camilla Läckberg. Du kan finde dem i den fysiske boghandel og online på nettet. Her finder du også krimier af mange andre dygtige forfattere, hvis det er krimigenren du går efter. Men Camilla Läckberg er i hvert fald et bekendtskab værd. Hun er en af de bedste.

Gæt og gys

At sidde i sin varme sofa, med store øjne, og mærke det løbe koldt ned ad ryggen, er typisk for en, der læser Camilla Läckberg. Og samtidigt prøver man at regne ud hvem forbryderen er. Man læser og læser. Man ved det afsløres til sidst.