Et Hjemmebygget Hotel Med Fantastiske Faciliteter
I disse tider, hvor deleøkonomien for alvor er begyndt at slå igennem, er det blevet nødvendigt at konkurrere på andre parametre, end de traditionelle. Det ser vi særligt når det kommer til hotel-branchen, der jo er blevet godt og grundigt presset af AirBnB og lignende services, der gør det muligt for private at leje deres bolig ud til andre. Det viser sig nemlig, at det ikke alene er den potentielle besparelse ved at bruge disse services der lokker folk til: det er også fordi, at danskerne faktisk generelt foretrækker mere personlige omgivelser frem for et koldt og følelsestomt hotelværelse. Hvis man kigger på de mest populære boliger på AirBnB så ser man da også, at det er nogle helt unikke hjem. Du kan eksempelvis leje et træhus ude i den Thailandske jungle, eller et helt slot i Polen. Jo mere kreativt og specielt det er, jo større er efterspørgslen.
Det er selvfølgeligt ikke noget, som den traditionelle hotelbranche bare sådan lige kan ignorere. De er nødt til at tilpasse sig, hvis de vil overleve i det nye marked, hvor det unikke og personlige er i stor efterspørgsel. Det var også derfor Arne og Jens valgte at bygge deres nye hotel helt fra bunden af:
”Folk er trætte af mursten og lakerede gulve. Vi vil langt hellere bo i noget, der er ægte håndværk. Derfor bygger vi vores hotel op fra bunden, og laver det hele af træ og andre kvalitetsmaterialer.”
Det var ikke en helt nem beslutning, og både Arne og Jens mødte da også mange mennesker på deres vej, der frarådede dem at bygge et hotel på den måde. Det er nemlig betydeligt dyrere, end at gå den traditionelle vej, og der er flere ting der kan gå galt i løbet af byggeprocessen. Men det var ikke noget der stoppede de to mænd:
”Vi vil hellere løbe risikoen i forbindelse med byggeriet, end at få nogen andre til at bygge et kedeligt almindeligt hotel her, og så døje med at tiltrække kunder. Når først det her er færdigt, så er det et unikt sted, som rigtigt mange mennesker vil opsøge.”
De regner altså med, at det vil være så meget lettere at tiltrække gæster til hotellet efterfølgende, at det er den initiale risiko værd. Risikoen ligger ikke kun i at det er mere kompliceret at bygge i træ end beton, men også på det juridiske område. Der er rigtigt skrappe krav til hoteller i Danmark, og det kan være svært at finde hoved og hale i, hvad der skal til for at opfylde dem, når man bygger i træ.
De første måneder brugte Arne og Jens altså mere tid på advokatens kontor end i det lokale byggemarked. Men papirarbejdet er ovre nu, og de er gået i fuld gang med byggeriet. Vi ønsker dem held og lykke med projektet.