Alt om epoxymaling

Hvis man går og drømmer om et råt og industrielt look i hjemmet, kan det være, at man skal overveje epoxymaling. Med denne type maling kan man lakere betongulv, så de fremstår flotte og samtidig bliver meget slidstærke. Malingen kan bruges til en lang række formål. Et stort udvalg af epoxymaling kan man finde hos Decofarver.dk.

Har man fået øjnene op for epoxymaling, kan man sagtens selv kaste sig ud i projektet. Dog er der nogle ting, man bør være opmærksom på, når man maler med denne type maling. Der kræves ikke særlige kundskaber. Men som med alle andre gør-det-selv projekter, kan det være en god ide at sætte sig lidt ind i det, måske også finde god inspiration og råd.

Hvad er epoxy?

Epoxy er et meget stærkt bindemiddel. Dette medvirker, at given overflade der males med denne type, bliver utrolig slidstærkt. Derfor bruges det ofte i garager, hvor gulvet skal kunne holde til biler. Det kan desuden også bruges til andre dele i hjemmet. For eksempel kan man male med det i køkkenet i stuen for et flot industrielt look.

Den rå indretning er noget, som virkelig er kommet frem i de skandinaviske hjem. Vil man hoppe med på denne bølge, er epoxymalingen et oplagt valg. Samtidig er det utrolig nemt at rengøre overfladerne med epoxy. Man kan desuden bruge malingen som en slags bindemiddel. Malingen er kraftig, og kan binde andre ting sammen som stærk lim.

Mal selv med epoxymaling

Som privatperson må man gerne benytte sig af malingen, trods dens kraftige virkning. Der findes regler indenfor arbejdsmiljøer. Her kræves der regler om et kursus indenfor brug af produktet. Arbejdsmiljøreglerne er til for at beskytte medarbejderne. Hvis man bruger det over en længere periode, kan det nemlig være en smule skadeligt.

Derfor bør man selv undersøge produktet grundigt, inden man kaster sig ud i det. Hvis epoxy kommer i kontakt med hud, kan det være ætsende. Samtidig er det giftigt, og det er et allergifremkaldende produkt. Nogle typer af epoxymaling kræver, at man bruger maske. På den måde undgår man at indånde de giftige dampe.