3 ideer til at leve for en tyver om dagen

Det kan være svært at få pengene til at løbe rundt, når man enten er arbejdsløs, studerende eller har høje udgifter til for eksempel hospitalsudgifter eller medicin. Der er desuden mange her i landet, der har svært ved enten at lægge et ordentlig budget eller følge det. Vi har heldigvis fundet nogle ganske simple måder at skære omkostninger så langt ned, at selv den mest nærige eller fattige studerende fra Østeuropa ser ud til at ødsle med pengene til sammenligning. For at holde det kort har vi valgt kun at beskrive tre af dem, som er mest usædvanlige og altså derfor formentlig ikke er noget, du allerede har hørt om eller tænkt på.

Den første måde du kan leve super billigt i Danmark er ved at købe en varevogn som f.eks. kia sportage, hvor du enten smider en madras ind bagi eller laver helt om på den, så du har alt, hvad du skal bruge for at overleve inde i bilen. Det bliver nok ikke muligt at få plads til et toilet eller en bruser, men hvis du parkerer tæt på et fitnesscenter eller universitet, så er det tit muligt at gå i bad der. Det er desuden ekstra motivation til at være mere fysisk aktiv, især hvis du parkerer langt nok væk til at der skal en betydelige løbe- eller cykeltur til for at nå derhen. Biler til salg i dit lokalområde er sikkert billige nok, men det koster selvfølgelig mere end en tyver at købe varevognen.

Når du har et billigt sted at bo, så er det med at finde billig mad. Det er desværre langt mere besværligt, men hvis du har hørt om Soylent – en slags alt i en pulvermad – så er det en af de nemmeste løsninger, som endda sparer dig en masse tid og besvær med både madlavning og opvask. Det bliver dog nødt til at være gør det selv Soylent, hvis det skal være betydelig billigere end det, den gennemsnitlige dansker spiser. Her kan ingredienserne for eksempel være havregryn, proteinpulver og vitaminpiller, men det er også muligt at lave det med hele, friske madvarer såsom hampefrø, avocado, peanuts og bananer. Der er nogle sundhedsmæssige overvejelser, du bør gøre dig, men hvis alternativet er at spise junkfood fra en af de alt for mange fastfoodkæder, så er det helt sikkert bedre at spise Soylent.

Det sidste råd vi vil give dig i den her omgang er at undgå udgifter til slik og sodavand, øl og vin, cigaretter og vodka, eller hvad du nu end måtte bruge penge på, som hverken er nødvendigt eller gavnligt for dit helbred. Du kan desuden spare penge ved at spise hos familie og venner, men du bør nok overveje, hvordan de ser på det. Hvis det er en enkelt gang eller to om måneden hos hver, så er det sikkert ikke noget problem.